Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd

355 kcal

35 min. bereiden, 1 uur wachten

3.8/5

(11)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 200 ml appelcider

    appelcider

  • 200 ml sinaasappelsap

    sinaasappelsap

  • 6 zwarte peperkorrels

    zwarte peperkorrels

  • 2 kruidnagels

    kruidnagels

  • 3 laurierblaadjes

    laurierblaadjes

  • 8 braadworsten

    braadworsten

  • 6 eetlepels Zaanse mosterd

    Zaanse mosterd

  • 2 eetlepels vloeibare

    vloeibare

  • 8 hotdogbroodjes

    hotdogbroodjes

Dit heb je nodig

  • barbecue met boldeksel

  • rookspaanders


Het Barbecueboek - Het Barbecueboek

Aan de slag

  1. In pannetje appelcider, sinaasappelsap, peperkorrels, kruidnagels en laurierblaadjes aan de kook brengen. Mengsel 10 min. zachtjes laten koken. Vuur hoog zetten en mengsel inkoken tot ca. 100 ml over is. Intussen worsten aan één kant met vork meerdere malen inprikken. Worsten keren en andere kant met scherp mes 4 x schuin insnijden. Worsten in lage schaal leggen en hete siroop erover schenken. Met tang worsten keren zodat beide kanten met siroop bedekt zijn. Worsten tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren. Af en toe keren. Mosterd met honing tot sausje roeren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.

  2. Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiend houtskool verdelen. Zodra houtskool begint te roken, braadworsten met ingesneden kant naar onder op goed ingevet rooster leggen en, afgedekt, ca. 8 min. grillen. Worsten keren en andere kant, afgedekt, ook 8 min. grillen. Worsten op minder warm gedeelte van barbecue leggen. Broodjes insnijden en op barbecue in 1 à 2 min. warm en lichtbruin laten worden. Tussen elk broodje braadworst leggen en naar smaak mosterdsausje erover lepelen.

Wat vond je van dit recept?

Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig