Stoofpot met braadworst, mosterd en appel

Advertentie
Ingrediënten
- 2 el olie
- 4 braadworsten
- 1 ui (grofgehakt)
- 250 g champignons (gehalveerd)
- 1 goudreinet appel (in stukjes)
- 1 kg kruimige aardappels (in stukken)
- 125 ml crème fraîche
- 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In braadpan olie verhitten en hierin braadworst rondom bruinbakken. Braadworst uit pan nemen. In bakvet ui 3 min. fruiten. Champignons toevoegen en 5 min. meebakken. Appel, 100 ml water en 1 tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Braadworst terug in pan leggen en geheel met deksel op pan in 20 min. gaarstoven. Intussen aardappels in 20 min. gaarkoken, afgieten en droogstomen. Braadworst weer uit pan nemen en warmhouden. Crème fraîche en mosterd door stoofpot roeren. Gerecht op hoog vuur, zonder deksel, in 5 min. enigszins laten inkoken. Braadworst over vier borden verdelen. Aardappels ernaast leggen en saus erover scheppen.
Tip:
prijs per persoon 1.60 (in oktober 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g