Toscaanse kip
bewaar
bewaar

Toscaanse kip

55 min. bereiden
30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Karkas van kip met wildschaar aan dunne kant helemaal openknippen. Kip uitspreiden. Dikke delen van poten enkele keren insnijden. Schil dun van citroen afraspen en vrucht uitpersen. In kommetje pesto mengen met citroenrasp, citroensap, kaas en cayennepeper. Kip aan beide kanten met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en kip in koelkast ca. 30 min. marineren.

Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Kip met borstkant naar onder boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en kip 30 min. grillen. Kip keren en met overgebleven marinade bestrijken. Deksel weer op barbecue zetten en kip nog 15 min. grillen. Kip op schone snijplank leggen, afdekken met aluminiumfolie en 5 à 10 min. laten rusten. Kip in stukken snijden, op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lekker met gemengde gegrilde salade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

algemeenOnmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Gebraden kip met citroen en kruiden maken

Instructievideo - 04:18 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Toscaanse kip

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig