Frambozen-scroppino
De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.
145 kcal
5 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
50 gram verse frambozen
verse frambozen
300 ml prosecco
prosecco
4 bollen citroensorbetijs
citroensorbetijs
4 eetlepel wodka
wodka
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 08 - Echt Italiaans
Houd wat frambozen apart voor de garnering. Mix de prosecco, het sorbetijs, de wodka en de rest van de frambozen in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk in hoge glazen en garneer met een framboos. Serveer direct.
- variatietipKindersgroppino: vervang de prosecco en wodka door cassis en mix het tot een schuimig non-alcoholisch feestdrankje. Je kunt de glazen een extra feestelijk tintje geven door de bovenkant eerst even in water te dopen en dan in suiker.
- algemeenVolgens de overlevering dateert het originele recept voor sgroppino uit 1528. Het drankje werd in Venetië als tussengerecht geserveerd tijdens officiële banketten.
Frambozen-scroppino
De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.

4 personen
145 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Houd wat frambozen apart voor de garnering. Mix de prosecco, het sorbetijs, de wodka en de rest van de frambozen in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk in hoge glazen en garneer met een framboos. Serveer direct.
variatietip:Kindersgroppino: vervang de prosecco en wodka door cassis en mix het tot een schuimig non-alcoholisch feestdrankje. Je kunt de glazen een extra feestelijk tintje geven door de bovenkant eerst even in water te dopen en dan in suiker.
algemeen:Volgens de overlevering dateert het originele recept voor sgroppino uit 1528. Het drankje werd in Venetië als tussengerecht geserveerd tijdens officiële banketten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g verse frambozen
300 ml prosecco
4 bollen citroensorbetijs
4 el wodka
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine




