bewaar
Kabeljauwfilet met rozijnen en pijnboompitten
Kabeljauwfilet met rozijnen en pijnboompitten
bewaar

Kabeljauwfilet met rozijnen en pijnboompitten

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

pijnboompitten

½

rode paprika

3 eetlepels

rozijnen

130 ml

droge witte wijn

2

sjalotjes

4 eetlepels

olijfolie

zout en peper

4 stukken

kabeljauwfilet

4 eetlepels

bloem

1 eetlepel

boter

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Paprika schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Rozijnen en wijn door elkaar roeren. Sjalotjes pellen en grof snipperen. In steelpan 2 eetlepels olie verhitten. Sjalot en paprika ca. 4 minuten zachtjes bakken. Rozijnen met wijn toevoegen en wijn tot ca. 4 eetlepels laten inkoken. Op smaak brengen met peper. Kabeljauw met keukenpapier droogdeppen, bestrooien met zout en peper en door bloem wentelen. In koekenpan met antiaanbaklaag boter en 2 eetlepels olie verhitten. Visfilets in 6 à 7 minuten goudbruin en gaar bakken. Paprika-rozijnensaus opnieuw verwarmen. Vis over vier borden verdelen en saus erop scheppen. Pijnboompitten erover strooien. Serveren met rijst en venkel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kabeljauwfilet met rozijnen en pijnboompitten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig