Vegetarische andijviestamp met paprika

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak kruimige kookaardappels (voordeelzak 800 g)
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 el olie
- 1 schaal tofu roerbak fijngekruid (180 g)
- 2 rode paprika's
- 1 el mosterd
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- 1 zak gesneden andijvie (voordeelverpakking, 500 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de aardappelen in water met zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de helft van de ui in 2 eetlepels olie goudbruin. Schep het roerbakgehakt en de paprika erbij en roerbak 2 minuten. Voeg eventueel een scheutje aardappelkookwater toe als het te droog is. Breng op smaak met zout en peper. Fruit de andere helft van de ui in de rest van de olie goudbruin. Voeg de mosterd en 150 ml kookwater van de aardappelen toe en breng het aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, roer de zure room erdoor. Schep de andijvie erop, schenk het uimengsel erover en schep het door elkaar. Serveer het paprikagehakt erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 44 g
- vet 19 g