Groene curry van makreel

thais
hoofdgerecht
4 personen
3
205
Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 2 el olie
- 1 el groene Thaise currypasta (pot 225 g)
- 2 pakjes kokosmelk (a 200 ml)
- 2 el citroensap
- ½ el donkerbruine basterdsuiker
- 2 el vissaus (flesje 250 ml)
- 1 pakje ambachtelijke makreel (ca. 350 g)
- 4 takjes basilicum (alleen de blaadjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.
- Verhit de olie in een pan en bak de peper 15 sec. Roer de currypasta los met de kokosmelk, suiker, vissaus en het citroensap en laat 3 min. op laag vuur koken. Verwijder ondertussen het vel en de graat van de makreel en verdeel de vis in stukjes van 3 cm. Verwarm nog 2 min mee.
- Roer het basilicum door de curry en serveer direct. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.

Rode peper schoonmaken
instructievideo
- 00:34 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 8 g
- vet 42 g
Ook te zien in
Kookboek: Thailand