bewaar
Pompoensoep met basilicum
Pompoensoep met basilicum
bewaar

Pompoensoep met basilicum

Als je het over comfort food hebt, heb je het over pompoensoep. Toch?

15 min. bereiden
15 min. wachten
648waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

AH Biologisch pompoen

1

prei

25 g

ongezouten roomboter

1 tl

kerriepoeder

50 ml

droge witte wijn

800 ml

kraanwater

2

kippenbouillontabletten

7½ g

verse basilicum

2 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Als je het over comfort food hebt, heb je het over pompoensoep. Toch?

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en schil de parten met een scherp mes. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dunne ringen.

2

Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de kerrie 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en prei toe en bak al omscheppend 5 min. Voeg de wijn, het water en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.

3

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Snijd het basilicum in reepjes. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het basilicum.

Pompoensoep maken

Instructievideo - 02:27 min.