Bruine bonen met kip

785 kcal

50 min. bereiden, 1 uur wachten

3.7/5

(125)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 5 eetlepels ketjap manis

    ketjap manis

  • 3 eetlepels ketchup

    ketchup

  • 2 theelepels paprikapoeder

    paprikapoeder

  • 2 theelepels Chinese

    Chinese

  • 4 eetlepels zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 4 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 uien

    uien

  • 1 kg kipkluifjes

    kipkluifjes

  • 1 blikje tomatenpuree

    tomatenpuree

  • 2 potten Hollandse

    Hollandse

  • 0.5 lt kippenbouillon

    kippenbouillon

Dit heb je nodig

  • bakpapier, ovenschaal ca. 20 x 30 cm


2009 nr. 11 - Hoera herfst!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de ovenschaal met bakpapier. Meng de ketjap met de ketchup, het paprikapoeder, 1 theelepel Chinese 5 spices, 2 eetlepels olie, de helft van de knoflook en de helft van de ui. Schep het mengsel om met de kip en doe alles in de ovenschaal. Zet in de oven en laat de kip in 1 uur gaar worden. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook en de ui 5 minuten. Voeg de rest van de Chinese 5 spices en flink wat peper toe. Doe de tomatenpuree en de bonen erbij en schep alles om. Schenk een beetje bouillon bij de bonen en laat op laag vuur 45 minuten zachtjes koken zodat de smaken er goed in trekken. Voeg bouillon toe als het te droog wordt. Serveer het bonenmengsel met de kip. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.

Wat vond je van dit recept?

Bruine bonen met kip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig