Bruine bonen met kip
785 kcal
50 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
5 eetlepels ketjap manis
ketjap manis
3 eetlepels ketchup
ketchup
2 theelepels paprikapoeder
paprikapoeder
2 theelepels Chinese
Chinese
4 eetlepels zonnebloemolie
zonnebloemolie
4 tenen knoflook
knoflook
2 uien
uien
1 kg kipkluifjes
kipkluifjes
1 blikje tomatenpuree
tomatenpuree
2 potten Hollandse
Hollandse
0.5 lt kippenbouillon
kippenbouillon
Dit heb je nodig
bakpapier, ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 11 - Hoera herfst!
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de ovenschaal met bakpapier. Meng de ketjap met de ketchup, het paprikapoeder, 1 theelepel Chinese 5 spices, 2 eetlepels olie, de helft van de knoflook en de helft van de ui. Schep het mengsel om met de kip en doe alles in de ovenschaal. Zet in de oven en laat de kip in 1 uur gaar worden. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook en de ui 5 minuten. Voeg de rest van de Chinese 5 spices en flink wat peper toe. Doe de tomatenpuree en de bonen erbij en schep alles om. Schenk een beetje bouillon bij de bonen en laat op laag vuur 45 minuten zachtjes koken zodat de smaken er goed in trekken. Voeg bouillon toe als het te droog wordt. Serveer het bonenmengsel met de kip. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.
Bruine bonen met kip

hoofdgerecht
4 personen
785 kcal
50 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de ovenschaal met bakpapier. Meng de ketjap met de ketchup, het paprikapoeder, 1 theelepel Chinese 5 spices, 2 eetlepels olie, de helft van de knoflook en de helft van de ui. Schep het mengsel om met de kip en doe alles in de ovenschaal. Zet in de oven en laat de kip in 1 uur gaar worden. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook en de ui 5 minuten. Voeg de rest van de Chinese 5 spices en flink wat peper toe. Doe de tomatenpuree en de bonen erbij en schep alles om. Schenk een beetje bouillon bij de bonen en laat op laag vuur 45 minuten zachtjes koken zodat de smaken er goed in trekken. Voeg bouillon toe als het te droog wordt. Serveer het bonenmengsel met de kip. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels ketchup
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels Chinese
4 eetlepels zonnebloemolie
4 tenen knoflook
2 uien
1 kg kipkluifjes
1 blikje tomatenpuree
2 potten Hollandse
½ lt kippenbouillon
Dit heb je nodig
bakpapier, ovenschaal ca. 20 x 30 cm




