Bruine bonen met rijst en kip van London Loy

Aan de slag met BBR: bruine bonen met rijst. London's maakt zijn versie van de Surinaamse classic met kip. Mét zuur. Eet je mee?

1 min. bereiden

22 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de azijn, 225 ml water (per 4 personen), suiker, piment en zout 5 min. op laag vuur tot de suiker is opgelost. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen en de rode peper in ringetjes. Doe de komkommer, ui en rode peper in een glazen pot, giet het azijnmengsel erover en laat staan tot gebruik.

  2. Hak de kippenbouten doormidden. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de kippenbouten in delen 5 min. rondom goudbruin. Snipper de gele ui, snijd de knoflook fijn en de rookworst in plakjes. Haal de kip uit de pan en fruit de ui, knoflook en rookworst 5 min. in het achtergebleven braadvet.

  3. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 min. Voeg de tomaat, laurierblaadjes en ketjap toe en laat 5 min. stoven. Doe de kip terug in de pan.

  4. Laat de bruine bonen uitlekken en voeg met de rest van het water en het bouillonblokje toe aan de pan. Leg de adjuma peper erbij. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Snijd de selderij fijn. Haal de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de helft van de selderij toe. Verwijder eventueel de adjuma peper.

  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bruine bonen met de rijst, de rest van de selderij en zuur.

  • vegatipIn plaats van kip en rookworst kun je de bruine bonen ook serveren met gebakken tempeh.
  • bewaartipDe groente in het zuur zijn goed afgedekt in de koelkast 2 maanden houdbaar.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Bruine bonen met rijst en kip van London Loy

Aan de slag met BBR: bruine bonen met rijst. London's maakt zijn versie van de Surinaamse classic met kip. Mét zuur. Eet je mee?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig