Boerenkoolstamppot met ketjap-gemberjus

705 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het gemberpoeder en de boerenkool toe en bak 2 minuten mee. Leg de aardappelen erop, voeg 500 ml water toe en verkruimel het bouillontablet erover. Leg de deksel op de pan en kook in circa 20 minuten gaar en giet af. Bereid intussen de rookworst en de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de ketjap toe aan de jus en houd warm. Verwarm de melk en schenk bij de aardappelen. Voeg de gembersiroop toe en stamp alles met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, schenk de jus erover en serveer met de worst.

Boerenkoolstamppot met ketjap-gemberjus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig