Klassieke boerenkoolstamppot

Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte!

775 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Giet af en laat uitlekken. Bereid de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 4-6 min. goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Stamp de aardappelen en boerenkool met een pureestamper tot een grove puree. Roer de boter, mosterd en spekjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Snijd de rookworst in plakjes en serveer bij de stamppot.

  • bereidingstipVoeg voor extra groente meer boerenkool toe of bak 2 uien mee met de spekjes.
  • combinatietipLekker met jus, piccalilly en/of Amsterdamse uitjes. Met piccalilly is de stamppot niet meer glutenvrij.
  • vegatipBekijk ook deze vegetarische boerenkoolstamppot.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Klassieke boerenkoolstamppot

Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig