Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Giet af en laat uitlekken. Bereid de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 4-6 min. goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stamp de aardappelen en boerenkool met een pureestamper tot een grove puree. Roer de boter, mosterd en spekjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rookworst in plakjes en serveer bij de stamppot.
Klassieke boerenkoolstamppot
Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte!
- bereidingstipVoeg voor extra groente meer boerenkool toe of bak 2 uien mee met de spekjes.
- combinatietipLekker met jus, piccalilly en/of Amsterdamse uitjes. Met piccalilly is de stamppot niet meer glutenvrij.
- vegatipBekijk ook deze vegetarische boerenkoolstamppot.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Klassieke boerenkoolstamppot
Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte!

hoofdgerecht
4 personen
775 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Giet af en laat uitlekken. Bereid de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 4-6 min. goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stamp de aardappelen en boerenkool met een pureestamper tot een grove puree. Roer de boter, mosterd en spekjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rookworst in plakjes en serveer bij de stamppot.
bereidingstip:Voeg voor extra groente meer boerenkool toe of bak 2 uien mee met de spekjes.
combinatietip:Lekker met jus, piccalilly en/of Amsterdamse uitjes. Met piccalilly is de stamppot niet meer glutenvrij.
vegatip:Bekijk ook deze vegetarische boerenkoolstamppot (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194486).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
400 g verse boerenkool
500 g Gelderse rookworsten
125 g gerookte spekreepjes
25 g ongezouten roomboter
1 el milde mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper