Varkensfiletrollade

640 kcal

10 min. bereiden, 1 uur wachten

3/5

(130)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 varkensfiletrollade

    varkensfiletrollade

  • 1 beker crème fraîche

    crème fraîche

  • 1 bakje verse peterselie

    verse peterselie

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel grove mosterd

    grove mosterd

  • 50 gram paneermeel

    paneermeel

  • 4 eetlepel olijfolie

    olijfolie

Dit heb je nodig

  • braadslede, keukentouw


2009 nr. 13 - Koester de kerst

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de rollade op kamertemperatuur komen, verwijder het netje en bestrooi met peper en zout. Bind de rollade op door een lang stuk keukentouw over de hele lengte rond de rollade te winden. Knoop bovenlangs vast. Door het touw goed aan te trekken wordt de rollade mooi rond en beter snijdbaar. Meng de crème fraîche met de peterselie, de knoflook, de mosterd en het paneermeel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrijk de bovenkant van de rollade met dit mengsel. Schenk de olie in een braadslee en leg de rollade erin. Bak de rollade 40-50 min., afhankelijk van het gewicht. Neem uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees nog 10 min. rusten. Snijd de rollade in plakken en verwijder het touw. Lekker met de gewokte spruitjes met pecannoten en de pompoenpuree (zie recepten elders op ah.nl).

Wat vond je van dit recept?

Varkensfiletrollade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig