bewaar
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
bewaar

Koolrabitaartje met geitenkaas en appel

Dit zoet-pittige torentje is bijzonder mooi én bijzonder lekker.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
218waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

koolrabi's

60 g

ongebrande walnoten

250 g

zachte geitenkaas

½ tl

gedroogde rozemarijn

40 g

ongezouten roomboter

2

jonagold appels

2 el

witte basterdsuiker

4 takjes

takje rozemarijn

Dit heb je nodig

  • appelboor, bakpapier

Dit zoet-pittige torentje is bijzonder mooi én bijzonder lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2

Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 6 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.

3

Hak de walnoten grof. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in 10 dunne plakken.

4

Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas. Vervolg met 2 plakken appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel. Bestrooi met de basterdsuiker en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

5

Garneer met wat verse rozemarijn. Bon appétit!

Koolrabitaartje met geitenkaas

Instructievideo - 03:16 min.