Rauwe witlofsalade met witte kaas & druiven
225 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
6 grote stronken
6 eetlepels
3 eetlepels
2 theelepels
2 theelepels
1 pakje
½ bak
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 13 - Koester de kerst
Snijd de onderkant van de stronken witlof, verwijder de harde kern en was de blaadjes. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van ca. 1 cm. Mix de olie met de azijn, de mosterd en de honing tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Doe de dressing in een grote kom en schep de witlof er losjes doorheen. Schep hier vervolgens de kaas en de druiven door.
De dressing kunt u een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de salade vlak voor het serveren.
Rauwe witlofsalade met witte kaas & druiven

8 personen
225 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof, verwijder de harde kern en was de blaadjes. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van ca. 1 cm. Mix de olie met de azijn, de mosterd en de honing tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Doe de dressing in een grote kom en schep de witlof er losjes doorheen. Schep hier vervolgens de kaas en de druiven door.
De dressing kunt u een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de salade vlak voor het serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
6 grote stronken witlof
6 eetlepels olijfolie extra vierge
3 eetlepels rodewijnazijn
2 theelepels grove mosterd
2 theelepels vloeibare
1 pakje witte kaasblokjes
½ bak pitloze




