Courgettetaartje in bladerdeeg
Fraaie eenpersoonstaartjes met courgette, hartige Italiaanse kaas en knoflook.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg
- 2 courgettes
- 125 ml crème fraîche
- 2 middelgrote eieren (losgeklopt)
- 3 bosuien
- 1 teen knoflook
- 4 el verse basilicum
- 100 g Pecorino Romano (geraspt)
Keukenspullen
- 4 eenpersoonstaartvormpjes
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het 2e plakje een kwartslag gedraaid op het 1e plakje zodat je een ster krijg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.
- Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn.
- Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 42 g
waarvan verzadigd 27 g - natrium 650 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Courgettetaartje in bladerdeeg
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgettetaartje in bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.
- 2 courgettes
Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette.
- 125 ml crème fraîche
- 2 middelgrote eieren
Meng de crème fraîche met het ei in een kom.
- 3 bosuien
- 1 teen knoflook
- 4 el verse basilicum
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn.
- 100 g Pecorino Romano
Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar.
Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.