Rijst en bonenschotel met garnalen en ham

mexicaans
hoofdgerecht
4 personen
3
30
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte rijst (zak 1 kg)
- 2 el olie
- 500 g prei ((dun), in reepjes)
- 2 uien ((klein), in partjes)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 duobakje hamblokjes (250 g)
- 1 bakje roze garnalen (125 g)
- 1 zak bonenschotel (Hawaï (590 g))
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en de uien 3 min. Schep de knoflook, de hamblokjes en de garnalen erbij en roerbak weer 3 min. Voeg de bonenschotel toe en verwarm het geheel al roerend tot tegen de kook aan. Warm op laag vuur 5 min. door, roer regelmatig. Schep de rijst door de bonenschotel en serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 83 g
- vet 14 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 50-51