Kikkererwtensoep

Advertentie
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 200 g shoarmareepjes
- 1 groentebouillontablet
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 teen knoflook (uitgeperst)
- 1 blik kikkererwten ((400 g), uitgelekt)
- ½ zakje verse koriander ((a 15 g), grofgehakt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak daarin de gesnipperde ui 4 min. Voeg de shoarmareepjes toe. Bak nog 3 min. Voeg 1 liter koud water, de bouillontablet, tomatenblokjes, knoflook toe. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kikkererwtentoe aan de soep toe. Laat op laag vuur 10 min. doorwarmen. Serveer de soep met de koriander. Lekker met een geroosterd shoarmabroodje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 18 g
- vet 22 g