Kerriekip in kokosmelk
Kerriekip in kokosmelk
bewaar
bewaar

Kerriekip in kokosmelk

35 min. bereiden
184waarderingen

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het witte gedeelte van de bosui in ringetjes en bewaar het groen. Pureer met de staafmixer driekwart van de bosuiringetjes met de olie en het kerriepoeder. Bak de puree in een droge pan 10 min. op laag vuur, laat het niet te veel kleuren.

2

Snijd de kipfilet in stukjes. Voeg de kip toe en roer alles om. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes, roer deze door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in parten. Serveer de kip met de rijst en bestrooi met de overgebleven bosuiringetjes. Geef de tomaatparten erbij en schep daar het yoghurtmengsel over.

bereidingstipJe kunt de kerriekip 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur (zorg dat hij niet gaat koken). Bereid de tomaten en het yoghurtmengsel vlak van tevoren.
algemeenKerriekip in kokosmelk is het favoriete gerecht van Nathan Rutjes verdedigende middenvelder in het eerste elftal van Sparta. 'Als we gewonnen hebben, dan trakteer ik mezelf wel eens op een vette hap bij de snackbar. Maar van goed eten kan ik ook genieten! Als ik kerriekip in kokosmelk maak, dan is de pan al bijna leeg voor we aan tafel gaan. Echt waar. Zó lekker vind ik dat!'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerriekip in kokosmelk

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig