bewaar
Curry met tofu en kokosmelk
Curry met tofu en kokosmelk
bewaar

Curry met tofu en kokosmelk

40 min. bereiden
pittig
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

2

uien

3 tenen

knoflook

8 el

zonnebloemolie

3 el

milde currypasta

400 ml

kokosmelk

300 g

basmatirijst

3 el

amandelschaafsel

750 g

tofu naturel

10 g

verse platte peterselie

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

2

Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur afgedekt 15 min. garen.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm, dep droog met keukenpapier en bestrooi royaal met peper en zout.

4

Verhit de rest van de olie in een wok. Frituur de tofublokjes in delen in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng ze door de curry, bestrooi met de amandelen en de peterselie en serveer direct met de rijst. Lekker met een mix van tuinerwten en kikkererwten en de rest van het bakje peterselie.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.