Bietjesstamp met lekkerbekjes en ijsbergsla
Bietjesstamp met lekkerbekjes en ijsbergsla

Bietjesstamp met lekkerbekjes en ijsbergsla

25 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

1 zak

kruimige kookaardappelen

2 x 2 stuks

lekkerbekjes

½ krop

ijsbergsla

½

komkommer

75 ml

bieslook

2 el

olie

1

ui

1 schaal

geraspte bietjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de lekkerbekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de ijsbergsla, de komkommer en de sladressing. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui goudbruin. Voeg de bietjes toe en stoof op laag vuur, onder regelmatig omscheppen, 5 min. Giet de aardappelen af, stamp tot een grove puree en schep de gestoofde bietjes erdoor. Verdeel de lekkerbekjes over 4 borden en serveer met de bietjesstamp en de ijsbergsla.

tip

algemeenIJsbergsla is erg lekker op een taco of pitabrood. Beleg een boterham eens met komkommer.