Romige spinazielasagne
Het geheime ingrediënt van deze supercreamy lasagne? Mascarpone!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 100 g Pecorino Romano (kaas)
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 500 g rundergehakt
- 400 g tomatenblokjes
- 250 verse lasagnebladen
- 450 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes (ontdooid)
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
Keukenspullen
- rasp
- ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en eventueel zout.
- Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie.
bewaartip:
Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Romige spinazielasagne maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 940 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 63 g
waarvan verzadigd 30 g - natrium 720 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Romige spinazielasagne
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige spinazielasagne

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

- 100 g Pecorino Romano
Rasp de Pecorino fijn.

- 3 el milde olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 500 g rundergehakt
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin.

- 400 g tomatenblokjes
Voeg de tomatenblokjes toe en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 250 verse lasagnebladen
- 450 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
- 250 g mascarpone
Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en eventueel zout.

Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie.
bewaartip:
Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.