Afrikaanse braaiworst
Afrikaanse braaiworst

Afrikaanse braaiworst

20 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

1 el

zonnebloemolie

1

ui

1 tl

gemalen chili

2 tenen

knoflook

3 el

rodewijnazijn

3 el

ketjap manis

150 ml

ketchup

2 el

zilveruitjes

2 el

verse peterselie

4

Afrikaanse braaiworsten

Aan de slag

1

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin. Voeg de chili en de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de azijn en de ketjap toe en laat 5 min. zacht koken.

2

Laat het mengsel afkoelen en meng er de ketchup door. Snijd de zilveruitjes klein en roer ze samen met de peterselie door de saus. 3 Gril de worsten 10 min. op de braai. Serveer met de braaisaus.

tip

algemeenU kunt de braaisaus maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Worst grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:45 min.