Hamburger met pittige mayonaise
Hamburger met pittige mayonaise

Hamburger met pittige mayonaise

20 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

1

rode ui

1 tl

gedroogde tijm

2 x 2

steaktartaartjes

2 el

zilveruitjes

1

zure augurk

1 zakje

peen julienne

1 tl

sambal badjak

2 el

mayonaise

2 el

olijfolie

4

zachte bolletjes

Aan de slag

1

Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van.

2

Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en 2 el vocht uit de pot augurken.

3

Meng de sambal met de mayonaise. Bestrijk de burgers met de olie en gril ze ca. 3 min. op de braai. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes doormidden. Leg deze heel kort op de braai. Bedek met het zoetzuur, de burgers en de pittige mayonaise.

tip

algemeenU kunt het hamburgergehakt en het zoetzuur enkele uren van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.