Wraps met jalapeño-mayonaise
Wraps met jalapeño-mayonaise

Wraps met jalapeño-mayonaise

Spice up je kip met jalapeñomayonaise, groente erbij, wrap eromheen en je zomerse budget-maaltijd is geboren!

20 min. bereiden
pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

4

kipburgers

10 g

verse platte peterselie

6 el

Zaanse mayonaise

1½ el

jalapeñoplakjes in pot

8

tortillawraps

2

rode paprika's

3

salade-ui

8 blaadjes

kropsla

150 g

peen julienne

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Spice up je kip met jalapeñomayonaise, groente erbij, wrap eromheen en je zomerse budget-maaltijd is geboren!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kipburgers in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege en snijd in repen.

2

Snijd ondertussen de platte peterselie grof en doe samen met de mayonaise, de jalapeñopeper en 1 el van het jalapeñovocht (per 4 personen) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde jalapeñomayonaise, breng eventueel op smaak met zout.

3

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in dunne repen. Snijd de salade-uitjes in ringetjes.

4

Verdeel de blaadjes sla, kipreepjes, paprika, peen julienne en salade-ui over de wrap. Verdeel de jalapeñomayonaise erover. Rol de wraps op, snijd diagonaal door en serveer.