Aspergetaartjes
Aspergetaartjes

Aspergetaartjes

Hartige taartjes gevuld met wit goud. Lekker met een salade van rucola.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

balsamicoazijn

1 el

kristalsuiker

500 g

verse witte asperges

2

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

1 teen

knoflook

6 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

4 el

amandelschaafsel

10 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Hartige taartjes gevuld met wit goud. Lekker met een salade van rucola.

Aan de slag

1

Kook de azijn met de suiker in 30 min. op laag vuur in tot siroop. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig. Voeg de crème fraiche toe, pers de knoflook erboven en klop erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de rest van de plakjes en plak ze aan de 4 tot rechthoeken. Verdeel de asperges over het bladerdeeg. Rek het bladerdeeg iets in de lengte en rol de zijkanten ca. 1 cm omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover. Bak de taartjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

3

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.

tip

Aspergetaartjes

Instructievideo - 04:11 min.