Zomerpasta met ricotta
Zomerpasta met ricotta

Zomerpasta met ricotta

20 min. bereiden
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

1

aubergine

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

5

trostomaten

15 g

verse basilicum

100 g

kappertjes

250 g

ricotta

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en halveer deze. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 3 min. rondom bruin.

2

Pers de knoflook, voeg toe en bak 1 min. mee. Snijd de tomaten in parten, voeg toe en bak 5 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Meng de spaghetti met de groenten en verdeel over borden. Serveer met de ricotta.

tip

variatietipVoor een iets krachtiger smaak kun je de ricotta vervangen door 1 bol mozzarella (zakje 125 g). Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg met de spaghetti toe aan de groenten.