Ovenschotel met worst & courgette
Ovenschotel met worst & courgette

Ovenschotel met worst & courgette

Een gerecht met veel verschillende lagen, die allemaal even lekker zijn!

30 min. bereiden
40 min. oventijd
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

Pommes culinair

240 g

Groninger metworst

1

rode ui

5 takjes

verse tijm

2

courgettes

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

  • aluminiumfolie

Een gerecht met veel verschillende lagen, die allemaal even lekker zijn!

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en pel de schil eraf. Snijd in dunne plakken.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de worst in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Snijd de courgettes in dunne plakjes.

3

Bedek de ovenschaal met een laagje aardappel, een laagje worst, uienringen, tijm en courgette. Bestrooi royaal met peper. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappel.

4

Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de folie.

tip

bewaartipU kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de volgende dag 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.