Salade met avocado en caesardressing
Salade met avocado en caesardressing

Salade met avocado en caesardressing

Compleet met frietjes uit de oven.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

1 kg

diepvries ovenfriet

100 g

ontbijtspek

200 g

verse peultjes

1

kropsla

1

avocado

1

rode ui

6 el

caesardressing

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Compleet met frietjes uit de oven.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het ontbijtspek zachtjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Kook de peultjes in 2 min. beetgaar. Haal de blaadjes van de sla, was ze en dep ze droog.

3

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in de lengte in kwarten. Schil de avocado, snijd hem overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd in de lengte in plakken.

4

Snijd de ui in ringen. Verdeel de sla over de borden en verdeel de peultjes, de uienringen, de avocado en het ei erover. Breek het spek in stukken en verdeel deze over de de borden. Schenk de dressing erover. Serveer met de frites.

tip

bereidingstipDoor de avocado te besprenkelen met citroensap behoudt hij zijn frisse groene kleur.