Tomatensalade
Tomaat, ui, olijven, basilicum en witte kaas zijn dé ingrediënten van deze salade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 10 trostomaten
- 2 rode uien
- 6 el groene olijven zonder pit
- 4 el olijfolie extra vierge
- 15 g verse basilicum (bakje)
- 200 g witte kaasblokjes
Advertentie
Bereiden
Snijd de tomaten in partjes, en de uien in ringen. Doe de tomaten, uien en de olijven in een schaal. Voeg de olie toe. Pluk de blaadjes van het basilicum en scheur in stukjes. Meng met de tomaten en breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de kaas erover.
bereidingstip:
De salade wordt nog lekkerder als het 3 uur van tevoren wordt gemaakt. Bewaar afgedekt op een koele plek, maar buiten de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 535 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Tomatensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomatensalade
- 10 trostomaten
- 2 rode uien
- 6 el groene olijven zonder pit
- 4 el olijfolie extra vierge
Snijd de tomaten in partjes, en de uien in ringen. Doe de tomaten, uien en de olijven in een schaal. Voeg de olie toe.
- 15 g verse basilicum
- 200 g witte kaasblokjes
Pluk de blaadjes van het basilicum en scheur in stukjes. Meng met de tomaten en breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de kaas erover.
bereidingstip:
De salade wordt nog lekkerder als het 3 uur van tevoren wordt gemaakt. Bewaar afgedekt op een koele plek, maar buiten de koelkast.