Ingrediënten
4 personen
2
uien
3 eetlepels
olijfolie
1 theelepel
kaneelpoeder
300 g
langkorrelrijst
100 ml
sinaasappelsap
1
groentebouillontablet
3
nectarines
2 zakjes
gepelde pistachenoten
Aan de slag
Uien pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui met kaneel ca. 3 minuten bakken. Rijst toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Sinaasappelsap, 600 ml water en groentebouillontablet toevoegen. Geheel aan kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Nectarines schillen, pit verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines en pistachenootjes door rijst scheppen en direct serveren. Lekker met salade van kropsla.
Rijst met pistachenoten

hoofdgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Uien pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui met kaneel ca. 3 minuten bakken. Rijst toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Sinaasappelsap, 600 ml water en groentebouillontablet toevoegen. Geheel aan kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Nectarines schillen, pit verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines en pistachenootjes door rijst scheppen en direct serveren. Lekker met salade van kropsla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 uien
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel kaneelpoeder
300 g langkorrelrijst
100 ml sinaasappelsap
1 groentebouillontablet
3 nectarines
2 zakjes gepelde pistachenoten