Rijst met pistachenoten
Rijst met pistachenoten

Rijst met pistachenoten

30 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

3 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

kaneelpoeder

300 g

langkorrelrijst

1 dl

sinaasappelsap

1

groentebouillontablet

3

nectarines

2 zakjes

gepelde pistachenoten

Aan de slag

Uien pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui met kaneel ca. 3 minuten bakken. Rijst toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Sinaasappelsap, 600 ml water en groentebouillontablet toevoegen. Geheel aan kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Nectarines schillen, pit verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines en pistachenootjes door rijst scheppen en direct serveren. Lekker met salade van kropsla.