Pasta-andijvieschotel
Pasta-andijvieschotel

Pasta-andijvieschotel

20 min. bereiden
15 min. wachten
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

penne rigate

100 g

walnoten

150 g

rauwe ham

2 eetlepels

olijfolie

2 zakken

panklare andijvie

5 eetlepels

pesto genovese

zout en peper

100 g

gemalen belegen kaas

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 3 liter

Aan de slag

Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Walnoten grof hakken. Ham in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten en daarin andijvie ca. 3 minuten smoren. Pesto door andijvie roeren. Walnoten en ham door andijvie scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschaal invetten. In ovenschaal laag om laag pasta en andijvie scheppen. Eindigen met laag pasta. Kaas erover strooien. Schotel in ca. 15 minuten in midden van oven goudbruin bakken.