bewaar
Groene aspergequiche met geitenkaas
Groene aspergequiche met geitenkaas
bewaar

Groene aspergequiche met geitenkaas

Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker.

25 min. bereiden
45 min. wachten
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

verse groene asperges

210 g

mix voor quiche naturel

65 g

ongezouten roomboter

50 ml

water

125 g

Franse zachte geitenkaas

250 g

hamblokjes

150 g

halfvolle melk

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • mixer

  • springvorm (∅ 22 cm)

Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker.

Aan de slag

1

Snijd van de onderkant van de asperges ca. 3 cm. af. Was de asperges. Breng ze in een pan met ruim water in ca. 7 min. beetgaar en laat ze uitlekken.

2

Kneed intussen met mixer de bodemmix met 50 g boter en het water in een hoge beslagkom tot soepel deeg. Laat het deeg in plasticfolie ca. 10 min staan. Verwarm de oven voor op 200 °C of gas ovenstand 4.

3

Vet de springvorm in en bedek met een dun laagje deeg. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de asperges, ham en geitenkaas over de bodem.

4

Mix in een beslagkom de melk en de eieren en mix ca. 2 min. Voeg de sausmix toe en klop nog 1 min. Vul de saus over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin. Lekker met een frisse salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene aspergequiche met geitenkaas

Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig