Groene aspergequiche met geitenkaas
Groene aspergequiche met geitenkaas

Groene aspergequiche met geitenkaas

Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker.

25 min. bereiden
45 min. wachten
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

verse groene asperge

210 g

mix voor quiche naturel

65 g

ongezouten roomboter

50 ml

water

125 g

Franse zachte geitenkaas

250 g

hamblokjes

150 g

halfvolle melk

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • mixer

  • springvorm (∅ 22 cm)

Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker.

Aan de slag

1

Snijd van de onderkant van de asperges ca. 3 cm. af. Was de asperges. Breng ze in een pan met ruim water in ca. 7 min. beetgaar en laat ze uitlekken.

2

Kneed intussen met mixer de bodemmix met 50 g boter en het water in een hoge beslagkom tot soepel deeg. Laat het deeg in plasticfolie ca. 10 min staan. Verwarm de oven voor op 200 °C of gas ovenstand 4.

3

Vet de springvorm in en bedek met een dun laagje deeg. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de asperges, ham en geitenkaas over de bodem.

4

Mix in een beslagkom de melk en de eieren en mix ca. 2 min. Voeg de sausmix toe en klop nog 1 min. Vul de saus over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin. Lekker met een frisse salade.