- Verhit de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bak-papier. Bestrijk de rundervinken rondom met mosterd en wikkel om elk een plakje ontbijtspek. Leg de aardappelkroketten in één laag op de bakplaat en bak in 20-22 min. goudbruin. Keer na 12 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze. 
- Verhit de olie in een kleine braadpan en bak het vlees in 12 min. rondom bruin en gaar. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar en giet af. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit in het bakvet de gesnipperde ui 3 min., voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Schep de tomatensaus door de sperziebonen. 
- Serveer de mosterdvinken met sperziebonen in tomatensaus en de aardappelkroketten. 
Mosterdvink met aardappelkroketten
- algemeenBak de rest van het ontbijtspek met een ei, gebruik het uitgebakken en verkruimeld door een salade of als broodbeleg. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Mosterdvink met aardappelkroketten

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
20 min. bereiden
22 min. wachten
Aan de slag
- Verhit de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bak-papier. Bestrijk de rundervinken rondom met mosterd en wikkel om elk een plakje ontbijtspek. Leg de aardappelkroketten in één laag op de bakplaat en bak in 20-22 min. goudbruin. Keer na 12 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze. 
- Verhit de olie in een kleine braadpan en bak het vlees in 12 min. rondom bruin en gaar. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar en giet af. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit in het bakvet de gesnipperde ui 3 min., voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Schep de tomatensaus door de sperziebonen. 
- Serveer de mosterdvinken met sperziebonen in tomatensaus en de aardappelkroketten. 
algemeen:Bak de rest van het ontbijtspek met een ei, gebruik het uitgebakken en verkruimeld door een salade of als broodbeleg. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 x 2 rundervinken
1 el mosterd
4 plakjes gerookt ontbijtspek
1 zak golden kroketten
500 g sperziebonen
1 el olijfolie
1 ui
1 blik tomatenblokjes
Dit heb je nodig
- bakpapier