Gevulde koolrolletjes

Met een warme vulling van aardappel, gehakt en paprika.

440 kcal

30 min. bereiden

3.2/5

(163)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 700 gram kruimige aardappelen

    kruimige aardappelen

  • 300 gram half-om-halfgehakt

    half-om-halfgehakt

  • 1 ui

    ui

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 70 gram tomatenpuree

    tomatenpuree

  • 100 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 0.5 Chinese kool

    Chinese kool

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2010 nr. 10 - Heerlijk Frankrijk

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak 4 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Breng een pan water aan de kook. Haal per persoon 2 bladeren van de kool los en snijd het dikste deel van de nerf eruit. Kook het blad 1 min. Spoel af met koud water. Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op.

  • serveertipMaak van de rest van de kool een bijgerecht. Snijd de kool in reepjes en roerbak kort in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Wat vond je van dit recept?

Gevulde koolrolletjes

Met een warme vulling van aardappel, gehakt en paprika.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig