Gevulde koolrolletjes
Met een warme vulling van aardappel, gehakt en paprika.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g kruimige aardappelen
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- 100 ml halfvolle melk
- 50 g ongezouten roomboter
- ½ Chinese kool
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak 4 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de melk in een steelpan. Voeg met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng een pan water aan de kook. Haal per persoon 2 bladeren van de kool los en snijd het dikste deel van de nerf eruit. Kook het blad 1 min. Spoel af met koud water. Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op.
serveertip:
Maak van de rest van de kool een bijgerecht. Snijd de kool in reepjes en roerbak kort in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 205 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Gevulde koolrolletjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde koolrolletjes
- 700 g kruimige aardappelen
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar.
- 300 g half-om-halfgehakt
Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin.
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 70 g tomatenpuree
- 100 ml halfvolle melk
- 50 g ongezouten roomboter
- ½ Chinese kool
Kook het blad 1 min. Spoel af met koud water. Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op.
serveertip:
Maak van de rest van de kool een bijgerecht. Snijd de kool in reepjes en roerbak kort in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.