bewaar
Spekquiche
Spekquiche
bewaar

Spekquiche

Geheim ingrediënt? Verse kruidenboter met knoflook!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
288waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

125 g

gerookt ontbijtspek

50 g

verse kruidenboter met knoflook

250 g

champignons

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

Geheim ingrediënt? Verse kruidenboter met knoflook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de springvorm met de deegplakjes.

2

Bak het spek 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken. Smelt de boter en bak de champignons 10 min. Schep de champignons in de vorm en bestrooi met de kruiden.

3

Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de champignons. Leg het spek erop. Bak ca. 45 min. in de oven.

combinatietipMet geroosterde paprikasalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.