Champignontaart
Champignontaart

Champignontaart

Een vegetarisch feest met lekker veel champignons. Ui en peterselie geven extra smaak. Próeven!

25 min. bereiden
35 min. oventijd
208waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

500 g

champignons

1

ui

2 el

zonnebloemolie

30 g

verse peterselie

4

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 25 cm)

Een vegetarisch feest met lekker veel champignons. Ui en peterselie geven extra smaak. Próeven!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in met olie.

2

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de ui en de champignons ca. 5 min. Laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los en schep met de crème fraîche en de peterselie door de champignons.

4

Bekleed de quichevorm met deegplakjes en prik op enkele plaatsen met een vork in. Schep het champignonmengsel op het deeg. Bak de taart in midden van oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.