Romige spinazietaart

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 900 g diepvries spinazie
- 40 g ongezouten roomboter
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 middelgrote eieren
- 200 ml verse slagroom
- 250 g ricotta
Keukenspullen
- springvorm (∅ 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de springvorm in met de helft van de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen.
- Klop de eieren los in een grote kom. Meng de slagroom, spinazie, ricotta en het ui-knoflookmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart in het midden van de hete oven ca. 35 min.
variatietip:
Voeg een mespunt nootmuskaat toe voor een pittig accent.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Romige spinazietaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige spinazietaart
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 900 g diepvries spinazie
Laat het deeg en de spinazie ontdooien.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
- 20 g ongezouten roomboter
Vet de springvorm in met de boter. Bekleed de vorm met het deeg.
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 20 g ongezouten roomboter
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen.
- 3 middelgrote eieren
- 200 ml verse slagroom
- 250 g ricotta
Klop de eieren los in een grote kom. Meng de slagroom, spinazie, ricotta en het ui-knoflookmengsel erdoor.
Breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart in het midden van de hete oven ca. 35 min.
variatietip:
Voeg een mespunt nootmuskaat toe voor een pittig accent.