Ra­bar­ber­com­po­te met aard­bei­en

Tijd voor rabarber! Door de aardbei krijgt deze compote een heerlijk zachte smaak.

(109) waardeer
hollands bijgerecht Tijd voor rabarber! Door de aardbei krijgt deze compote een heerlijk zachte smaak. 4 personen
3 109

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit. Doe de rabarber en vanille met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber onder af en toe roeren in ca. 10 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in partjes. Pers de limoen uit. Schep de aardbeien door de rabarber en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt en breng de compote op smaak met het limoensap.

serveertip:

Lekker door yoghurt of als dessert met een bolletje vanille-ijs (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

bewaartip:

In een gesteriliseerde, afgesloten pot in de koelkast is de compote 3 maanden houdbaar. De pot steriliseren? Was de pot en deksel met afwasmiddel en spoel ze af of doe ze in de vaatwasser. Kook de pot met de deksel los in een grote pan water ca. 15 min., vlak voordat je ze gaat gebruiken.

video

Pit­ti­ge ra­bar­ber­com­po­te met aard­bei­en

recipevideo - 01:41 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 16 g
    waarvan suikers 16 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Rabarbercompote met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber­com­po­te met aard­bei­en

1
1
  • 350 g rabarber

Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm.

2
2
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit.

3
3
  • 2 el kraanwater
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker

Doe de rabarber en vanille met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook.

4
4

Zet het vuur laag en kook de rabarber onder af en toe roeren in ca. 10 min. gaar.

5
5
  • 150 g aardbeien
  • ½ limoen

Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in partjes. Pers de limoen uit.

6
6

Schep de aardbeien door de rabarber en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt en breng de compote op smaak met het limoensap.

serveertip:

Lekker door yoghurt of als dessert met een bolletje vanille-ijs (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

bewaartip:

In een gesteriliseerde, afgesloten pot in de koelkast is de compote 3 maanden houdbaar. De pot steriliseren? Was de pot en deksel met afwasmiddel en spoel ze af of doe ze in de vaatwasser. Kook de pot met de deksel los in een grote pan water ca. 15 min., vlak voordat je ze gaat gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.