Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat

340 kcal

20 min. bereiden, 25 min. wachten

3.1/5

(57)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 500 gram varkensfiletlapjes

    varkensfiletlapjes

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 8 takjes verse tijm

    verse tijm

  • 0.5 pot Kalamata-olijven

    Kalamata-olijven

  • 200 ml witte wijn

    witte wijn

  • 500 gram sperziebonen

    sperziebonen

  • 250 gram romaatjes (kleine tomaatjes)

    romaatjes (kleine tomaatjes)

12 maanden Lekker Eten - 12 maanden Lekker Eten

Aan de slag

  1. Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Snijd het vlees in stukken. Bestrooi het met zout en peper en bak de stukken in de olie op een middelhoog vuur lichtbruin.

  2. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de tijm en olijven toe. Schenk de wijn langs de rand langzaam in de pan. Breng de wijn aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan ca. 15 minuten. Voeg de sperziebonen en romaatjes toe. Schep wat jus over de bonen, leg de deksel weer op de pan en stoof alles in ca. 10 min. zachtjes gaar.

  3. Verdeel het gerecht over 4 borden. Lekker met verse tagliatelle.

  • algemeenVarkenlapjes moeten wat langer stoven. Zo kunnen de zomerse smaakmakers helemaal in het vlees trekken.

Wat vond je van dit recept?

Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig