Frit­ta­ta met spi­na­zie en Peco­ri­na Ro­ma­no

Een lekker hapje voor bij de borrel.

  • borrelhapje
  • 12 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(77) waardeer
italiaans borrelhapje Een lekker hapje voor bij de borrel. 12 personen
3 77

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne parten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los en schep de kaas erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  3. Schenk het eimengsel over de spinazie in de pan en roer alles door. Doe de deksel op de pan en laat de frittata op laag vuur in 15 min. garen. Snijd de frittata in 12 stukken. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 06 - Pasta en pizza , Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Frittata met spinazie en Pecorina Romano

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met spi­na­zie en Peco­ri­na Ro­ma­no

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de uien in dunne parten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 600 g verse spinazie

Zet het vuur middelhoog, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

3
3
  • 100 g Pecorino Romano
  • 6 middelgrote eieren
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat

Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los en schep de kaas erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

4
4

Schenk het eimengsel over de spinazie in de pan en roer alles door. Doe de deksel op de pan en laat de frittata op laag vuur in 15 min. garen.

5
5

Snijd de frittata in 12 stukken. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.