Witlof met kaas
Bijgerechten mogen ook best de show stelen. Deze witlofschotel is elegant én easy!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- ovenschaal (Ø 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van het witlof, snijd het lof doormidden en verwijder de harde kern. Kook 5 min. in water met zout.
- Giet af, druk het overtollige vocht eruit en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de kaas en de bechamelsaus erover. Hak de walnoten grof en bestrooi hiermee.
- Bak in ca. 15 min. goudbruin.

Bechamelsaus maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 790 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Witlof met kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlof met kaas
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 4 stronken stronken witlof
Snijd de onderkant van het witlof, snijd het lof doormidden en verwijder de harde kern. Kook 5 min. in water met zout.
- 150 g gormas kaas 70+
- 400 g bechamelsaus
Giet af, druk het overtollige vocht eruit en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de kaas en de bechamelsaus erover.
- 50 g ongebrande walnoten
Hak de walnoten grof en bestrooi hiermee. Bak in ca. 15 min. goudbruin.