Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus
Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus

Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus

55 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kleine ui

1 teen

knoflook

3 el

truffelolie

380 ml

wildfond

½ fles

Italiaanse volle rode wijn

7½ g

takje rozemarijn

1

kaneelstokje

1

kruidnagel

½ blik

tomatenpuree

250 g

kastanjechampignons

150 g

aspergebroccoli

1 el

zout

½ el

citroenrasp

4

hazenrugfilets

90 g

carbonarareepjes

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Aan de slag

1

Ui en knoflook pellen en snipperen. In ruime pan 1 el olie verhitten. Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Fond, wijn, rozemarijn, kaneelstokje, kruidnagel en tomatenpuree toevoegen en saus op hoog vuur in 20 à 30 minuten tot ca. 1/3 deel inkoken. Saus boven kom zeven. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Van aspergebroccoli harde uiteinden afsnijden.

2

Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. In pan met ruim water en zout aspergebroccoli in 3 à 4 minuten beetgaar koken. Afgieten en citroensap en 1/2 el olie erover sprenkelen. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan rest van olie verhitten en hazenrugfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten mooi bruinbakken. In ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. In oven in nog ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden. Intussen in bakvet carbonarareepjes en champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. Saus erdoor roeren en geheel nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Hazenrugfilets schuin in plakjes snijden en op borden leggen. Saus naast vlees scheppen en groente erbij leggen.