bewaar
Roomandijvie met ham en mosterdpuree
Roomandijvie met ham en mosterdpuree
bewaar

Roomandijvie met ham en mosterdpuree

25 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

grote iets kruimige aardappelen

25 g

boter

1

ui

2 x 400 g

andijvie

1 flesje

kookroom

1 pak

hamreepjes

1 el

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2 porties toe en roerbak 2-3 min. tot het blad wat geslonken is.

2

Voeg 150 ml kookroom en de hamreepjes aan de andijvie toe en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de aardappelen af. Stamp met de rest van de kookroom en de mosterd met de pureestamper tot een romige puree. Serveer de andijvie met de mosterdpuree.

Roomandijvie met ham en mosterdpuree

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig