bewaar
Notenrijst met broccoli en satésaus
Notenrijst met broccoli en satésaus
bewaar

Notenrijst met broccoli en satésaus

Met ei, pinda's, gebakken uitjes en champignons. Voor een dagje vega.

20 min. bereiden
185waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

6

middelgrote eieren

500 g

broccoli

250 g

kant-en-klare satésaus

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

400 g

champignons

2 el

seroendeng

Met ei, pinda's, gebakken uitjes en champignons. Voor een dagje vega.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 3 min.

2

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de ui en bak 4 min. mee. Verdeel de rijst en de eieren over de diepe borden. Bestrooi met de seroendeng en serveer met de pindasaus.

algemeenSeroendeng doet het ook goed in salades, bijvoorbeeld in een wortelsalade met rozijnen en verse munt.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.