
Notenrijst met broccoli en satésaus
Met ei, pinda's, gebakken uitjes en champignons. Voor een dagje vega.
Ingrediënten
4 personen
275 g
notenrijst
6
middelgrote eieren
500 g
broccoli
250 g
kant-en-klare satésaus
1
ui
2 el
traditionele olijfolie
400 g
champignons
2 el
seroendeng
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 3 min.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de ui en bak 4 min. mee. Verdeel de rijst en de eieren over de diepe borden. Bestrooi met de seroendeng en serveer met de pindasaus.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Notenrijst met broccoli en satésaus
Met ei, pinda's, gebakken uitjes en champignons. Voor een dagje vega.

hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 3 min.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de ui en bak 4 min. mee. Verdeel de rijst en de eieren over de diepe borden. Bestrooi met de seroendeng en serveer met de pindasaus.
algemeen:Seroendeng doet het ook goed in salades, bijvoorbeeld in een wortelsalade met rozijnen en verse munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)275 g notenrijst
6 middelgrote eieren
500 g broccoli
250 g kant-en-klare satésaus
1 ui
2 el traditionele olijfolie
400 g champignons
2 el seroendeng