Penne pesto met groene groenten
Munt duikt steeds vaker op en terecht: het geeft een frisse smaak die geen enkel ander kruid heeft.
Ingrediënten
2 personen
150 g
penne
½
courgette
1 teen
knoflook
7.5 g
verse munt
2 el
traditionele olijfolie
200 g
diepvries tuinerwten
45 g
pesto alla Genovese
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en courgette 3 min. Voeg de doperwten toe en bak nog 4 min. Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de pesto, fijngesneden blaadjes munt en peper naar smaak toe.
Penne pesto met groene groenten
Munt duikt steeds vaker op en terecht: het geeft een frisse smaak die geen enkel ander kruid heeft.

hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en courgette 3 min. Voeg de doperwten toe en bak nog 4 min. Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de pesto, fijngesneden blaadjes munt en peper naar smaak toe.
variatietip:Bak de rest van de courgette de volgende dag in een beetje olijfolie met de rest van de munt en serveer met gebakken karbonade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)150 g penne
½ courgette
1 teen knoflook
7½ g verse munt
2 el traditionele olijfolie
200 g diepvries tuinerwten
45 g pesto alla Genovese