Groene risotto met pesto
Voor de Italianen dagelijkse kost, voor ons een pure traktatie (met lekker veel groente).

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g risottorijst (pak a 400 g)
- 150 ml droge witte wijn
- 600 ml water
- 1 rode paprika
- 5 el pesto alla Genovese (potje a 190 g)
- 450 g diepvries tuinerwten
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 bosuien
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een braadpan. Bak de rijst ca. 3 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn en het water toe en breng op middelmatig vuur aan de kook. Kook de rijst onafgedekt ca. 20 min. Roer af en toe.
- Was intussen de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Voeg de pesto, paprika, doperwten en de helft van de kaas toe aan rijst. Warm al roerende nog ca. 5 min. mee. De risotto is klaar als het vocht bijna is opgenomen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd in reepjes. Strooi over de risotto. Serveer direct in diepe borden. Bestrooi aan tafel met de rest van de kaas en wat versgemalen peper. Lekker met tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Groene risotto met pesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene risotto met pesto
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g risottorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 600 ml water
Verhit de olie in een braadpan. Bak de rijst ca. 3 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn en het water toe en breng op middelmatig vuur aan de kook. Kook de rijst onafgedekt ca. 20 min. Roer af en toe.
- 1 rode paprika
- 5 el pesto alla Genovese
- 450 g diepvries tuinerwten
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
Was intussen de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Voeg de pesto, paprika, doperwten en de kaas toe aan rijst. Warm al roerende nog ca. 5 min. mee. De risotto is klaar als het vocht bijna is opgenomen.
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 bosuien
Maak de bosuitjes schoon en snijd in reepjes. Strooi over de risotto. Serveer direct in diepe borden. Bestrooi aan tafel met de rest van de kaas en wat versgemalen peper. Lekker met tomatensalade.