Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
Rode-wijnsoep met groenten en gehakt

Rode-wijnsoep met groenten en gehakt

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

100 g

magere spekblokjes

2 teentjes

knoflook

400 g

ratatouille-groentemix

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

5 dl

krachtige rode wijn

2 blikken

heldere ossenstaartsoep

1 schaaltje

gehaktballetjes

Aan de slag

In (soep)pan olie verhitten. Spekblokjes knapperig uitbakken. Knoflook kort meebakken. Groenten al omscheppend 3 min. meebakken. Helft van kruiden, wijn, inhoud van blikken soep en gehaktballetjes toevoegen. Soep 10 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van kruiden in soep strooien. Lekker met warm (volkoren)stokbrood, bedruppeld met olijfolie.