Thaise kipcurry
In een klap de juiste mix van kruiden met boemboe. Ideaal voor deze curry met paksoi en kokosmelk.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 300 g kipfilet
- 1 groene paprika
- 1 paksoi
- 2 el traditionele olijfolie
- 100 g boemboe groene curry (bakje)
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 15 g verse koriander (bakje)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes, paprika in reepjes en de paksoi in stukjes. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip 4 min.
- Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Doe de paksoi erbij en laat nog 2 min. zachtjes koken. Verdeel de rijst en de kipcurry over diepe borden. Bestrooi met de koriander.
variatietip:
Als je van lekker pittig houdt, vervang dan de groene paprika en de paksoi door een zak Thaise roerbakmix.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 140 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Thaise kipcurry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise kipcurry
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 300 g kipfilet
- 1 groene paprika
- 1 paksoi
- 2 el traditionele olijfolie
- 100 g boemboe groene curry
- 400 ml kokosmelk
- 15 g verse koriander
Verdeel de rijst en de kipcurry over diepe borden. Bestrooi met de koriander.
variatietip:
Als je van lekker pittig houdt, vervang dan de groene paprika en de paksoi door een zak Thaise roerbakmix.