Thaise gehaktballetjes met paksoi

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pandanrijst
- 200 g winterpeen
- 1 struik paksoi
- 2 el traditionele olijfolie
- 360 g Hollandse gehaktballetjes
- 100 g boemboe rode curry
- 200 ml Alpro Soya cuisine
- 150 ml kraanwater
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes. Snijd het blad en de steel van de paksoi in reepjes en bewaar beide apart.
- Verhit de olie in een wok. Roerbak de gehaktballetjes in 10 min. bruin. Voeg de winterpeen en paksoisteel toe en bak 5 min. mee. Meng de boemboe, cuisine en het water erdoor en verwarm nog 2 min. Schep het paksoiblad erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en gehaktballetjes met groenten over kommen.
combinatietip:
Lekker met grof gesneden koriander.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Thaise gehaktballetjes met paksoi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise gehaktballetjes met paksoi
- 300 g pandanrijst
- 200 g winterpeen
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes.
- 1 struik paksoi
Snijd het blad en de steel van de paksoi in reepjes en bewaar beide apart.
- 2 el traditionele olijfolie
- 360 g Hollandse gehaktballetjes
Verhit de olie in een wok. Roerbak de gehaktballetjes in 10 min. bruin. Voeg de winterpeen en paksoisteel toe en bak 5 min. mee.
- 100 g boemboe rode curry
- 200 ml Alpro Soya cuisine
- 150 ml kraanwater
Meng de boemboe, cuisine en het water erdoor en verwarm nog 2 min. Schep het paksoiblad erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en gehaktballetjes met groenten over kommen.
combinatietip:
Lekker met grof gesneden koriander.